Logga 5tips

Kontantkorten ger full kontroll över telefonen

2016-01-08 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Man kan knappast leva utan en mobiltelefon. I och med att moderna telefoner fungerar som mindre datorer så har de flesta vant sig vid att kunna få information och utföra ärenden på nätet direkt via nallen. Men det kan ju bli rätt dyrt om man ringer, skickar sms och surfar hur mycket som helst. Med kontantkorten som man kan skaffa gratis så kommer man runt det här problemet. Man kan nämligen få gratis surf och samtal med kortet för en bestämd summa som man laddar kortet med. Det här kräver inget abonnemang och man förbinder sig inte till att fortsätta med en viss leverantör under en viss tid. För vissa kan den här typen av kort räcka väldigt länge och då blir det mycket billigare än vanliga mobilabonnemang.

De bästa kontantkorten

Man kan diskutera vilket kontantkort som är det allra bästa. När man ser på kontantkorten för telefoner som erbjuds i Sverige så är det så att det finns många olika erbjudanden. Ett företag kan ha mer än en prisplan så att man kan välja det kort som kommer att passa allra bäst utifrån hur man använder sig av telefonen. Det är dock standard att man får erbjudanden som fria samtal, sms och surf för den summa som man laddar kortet med. Frågan är förstås hur mycket pengar man måste ladda kortet med och hur mycket man får gratis. Här är det bra att tänka på att man kan jämföra mellan olika företag för att se vem som ger det billigaste erbjudandet.

kontantkorten

Visst är det något speciellt med de gamla myntautomaterna. Men de är inte så mobila och har vissa problem att acceptera kontantkort..

Kontroll och god ekonomi

Billigt är dock inte alltid bäst och det kan finnas finesser som man vill ha men först inte tänker på då man ser på olika erbjudanden för kontantkort. Man kan till exempel få möjligheten att begränsa hur mycket man ringer eller skickar sms för och det kan göra det enklare att skapa en budget för mobiltelefonen. Man bör alltså se över strukturen för det kort som man väljer så att man förstår hur man kan dra nytta av det för att skapa en bra ekonomi vad gäller telefonsamtal och telefonsurf.

Välj rätt kontantkort

För att välja rätt kontantkort så gäller det att du är väl medveten om hur du använder sig av din mobiltelefon. Ställ dig själv frågor som:

  • Hur ofta ringer jag med mobilen?
  • Hur länge pratar jag?
  • Surfar jag mycket på nätet med mobilen?
  • Skickar jag ofta sms?

Med svaret på de här frågorna så vet du mer om hur din användarprofil ser ut. Du är förstås intresserad av kontantkorten som kommer att ge dig mest för pengarna som du laddar kortet med och då gäller det att du väljer ett kontantkort som fokuserar på din profil. Bli inte omedelbart imponerad av erbjudanden som skriker att allt är gratis. Se närmre på vad som menas med gratis och vad du faktiskt kommer att få betala för kortet innan du registrerar dig och beställer kortet. Tänk också på mobilkortsleverantörens rykte så att du får tjänsten från ett bra och väl etablerat företag som det går att lita på.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.