Logga 5tips

Köksbord, stolar och matgrupper för hemmet

2017-05-20 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Att slå sig ner till en måltid tillsammans med familj och vänner är alltid trevligt. När sedan matgruppen är snygg och inbjudande så smakar maten så mycket bättre. Med sköna köksstolar och ett rejält köksbord så kommer folk att njuta av måltiden och vilja sitta kvar lite längre och prata.

Samtidigt så är ju ofta köksbordet en plats för att göra andra saker, som att läsa läxor eller jobba. Därför är valet av matgrupp ganska viktigt. Alla vill ha något som passar in i hemmet, det ska vara matstolar och köksbord som går i den stil man tycker om. Samtidigt så är det viktigt att köksstolar och bord är bekväma, oavsett vad man vill göra runt bordet.

Utbudet av matgrupper, vare sig man köper allt tillsammans eller matchar dem själv, är mycket stort. Till att börja med så finns valet mellan runda bord, avlånga eller fyrkantiga. Ovala matbord är också populära, de är ganska stora men har ändå den där mjuka rundningen som så många tycker om.

Vissa köksbord har en eller flera iläggsskivor som kan sättas i när man har gäster. Till vardags kanske det inte behövs lika många platser, och istället har man gott om plats runt om bordet. Ofta kan man köpa extra stolar till matgruppen, de kan stå på andra ställen när de inte behövs. Ett alternativ är att ha de köksstolar som räcker till familjen och sedan använda hopfällbara stolar vid behov.

Det finns snygga köksstolar som inte tar så stor plats. De passar in perfekt runt matbordet och det är gott om rum runt omkring. Det finns också varianter som har armstöd, som är gjorda för att sitta och slappna av. Med dessa kanske man inte får plats med lika många personer runt bordet men de är bekväma.

Vissa köksstolar är stoppade, både på sitsen och ryggen eller bara den ena. En helt vanlig stol kan naturligtvis bli skönare och lite snyggare med en dyna eller två. För många så är just dynor och dukar ett sätt att sätta ännu mer personlig prägel på matrummet.

Ett köksbord i trä är vanligt, antingen med hela bordet i samma färg eller avvikande ben och skiva. Också ben av metall och en vitlackerad skiva passar in i många kök. Svarvade ben eller raka, pinnstol eller liten fåtölj- det finns så otroligt många snygga matgrupper att välja mellan idag. Det viktiga är att välja något som passar in i ens kök eller matrum, där alla kan sitta skönt och trivas.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.