Logga 5tips

Henrik Kvick Entreprenör

2017-11-09 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Henrik Kvick är en entreprenör som har lyckats väldigt bra finansiellt. Redan som ung gjorde han en väldigt stor vinst med flera miljoner på ett aktieköp. Vem som helst kan inte göra detta med vinst utan det gäller att ha huvudet högt och vara påläst. Eftersom Henrik Kvick redan hade ett väldigt stort startkapital från sitt tidigare bolag: NetJobs.

Ta chansen

Han tog risken att investera en väldigt stor del då han verkligen trodde att bolaget skulle öka. Vilket han hade rätt i och gick med en enorm vinst. Inte många vågar att investera så pass mycket och speciellt inte i ett sådant högrisk bolag som kan gå plus och minus 30% på en dag. Henrik rekommenderar inte själv att göra som honom om man inte har 100% koll då man kan förlora väldigt mycket. Dock tycker han att man ska våga att investera och göra som man vill då det även finns en stor chans att man går med vinst precis som honom. 

Starta eget

Att starta eget företag är idag mycket enklare än vad många tror, flera är rädda för det då man tror att det är svårt och att man kräver massa pengar och kunskap. Självklart behöver man vara duktig på det man ska göra och syssla med, dock är det enklare än vad många tror. Det svåra är ofta i början så man måste hitta kunder och övertala dem att man är duktig och att de ska anlita just dig. Varför skulle kunder välja dig framför flera andra som har många års erfarenhet på nacken. Det är just där du måste visa att du är lika duktig men till ett billigare pris. Kanske har du projekt från tidigare du kan visa upp? Eller så får du försöka övertala dem och sedan ta ett relativt lågt pris. I början ska man inte bry sig för mycket om pengarna utan det får man ta senare när man har mer erfarenhet.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.