Logga 5tips

Henrik Kvick en entreprenörs uppväxt

2017-12-29 · Denna artikel finns i gruppen Företag

Henrik Kvick är en entreprenör som blivit mycket framgångsrik med sina företag och aktieköp. Bland annat startade han NetJobs, som idag är väldigt stort bland dem som försöker hitta ett jobb. Han har också varit styrelseledamot i myTaste, NetGaming och många fler. Idag är han mest aktiv i sitt investmentbolag, Trottholmen AB. Tanken med detta företag är att investera i företag som han anser förtjänar extra hjälp finansiellt, därför köper han in sig i dessa företag. Folk kan sedan investera i Trottholmen, som sedan återinvesteras av Henrik Kvick.

Henrik Kvicks åsikt

Henrik Kvick har länge varit intresserad av entreprenörskap och hur det fungerar med eget företag och investeringar. Efter civilingenjörsutbildningen grundade han Netjobs Group AB vilket var i början av 2004. Det gick snabbt uppåt för Netjobs, några år senare hade han flera kunder. Henrik Kvick anser att fler bör gå efter sina drömmar och starta sin egen verksamhet efter exakt vad de vill göra. Många idag vågar inte och är rädd att företaget inte kommer att gå bra. Men du kommer aldrig att veta ifall du aldrig testat. Allt idag är erfarenhet, så du går aldrig hem tomhänt även fast företaget inte går som du egentligen hade velat. Läs mer om honom på hemsidan.

Uppväxt

Henrik Kvick växte upp i Åby utanför Norrköping där han spelade mycket fotboll under uppväxten. Efter gymnasiestudier om naturvetenskap gjorde Henrik Kvick en 15-månaders militärtjänst. Nästa steg för Henrik Kvick var företagsekonomi på Linköpings universitet samt civilingenjörsingenjör inom industriell ekonomi även där på Linköpings tekniska högskola.

Henrik utexaminerades som civilingenjör inom industrifinansiering år 2003. Istället för att jobba inom finansbranschen som praktikant eller ledningskonsult, startade Henrik Kvick istället upp jobbsidor för att erbjuda lösningar till arbetsgivarbranschen. Entreprenörskap såg mer som ett spännande drag ansåg Henrik Kvick. Idag har han lyckats väldigt bra inom detta, vilket visar att man måste våga för att lyckas!copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.