Logga 5tips

Fotoframkallning online

2017-06-25 · Denna artikel finns i gruppen Foto

Utvecklingen inom fotografering är på rekord nivå, däremot har fotoframkallning minskat genom åren. Allt fler framkalla mindre, i alla fall lokalt. Tidigare va det betydligt mer normalt att ta sin tid och besöka den hederliga fotobutiken runt hörnet. Personlig service uppskattades och efter ett par dag kunde man hämta ut sina bilder. Många fotolabb använde sig av professionella skrivare från Canon som står för majoriteten av utskrifterna i Sverige. Idag är det faktiskt annorlunda!

Idag har alla tillgång till en smartphone och majoriteten av mobilerna har en inbyggd kamera som är hyfsad bra att fotografer med. Till skillnad för tio år sen tar vi tusentals bilder på årsbasis som sparas digitalt. Att spara alla bilderna digitalt är väldigt vanligt men vad händer sen? Fotobutiken på stan har fått fler konkurrenter på nätet inom framkallning. Trenden går mot att allt fler framkalla bilder online eftersom det är både enklare, smidigare men oftast även billigare. Ett fotolabb som är online baserat kan dra ner på sina kostnader och erbjuda konkurrenskraftiga priser i jämförelse till stans bästa fotobutik.

På knappt fem klick kan du skicka efter din beställning från mobilen. Vi blir mer passiva men att kunna bevara historia och dåtid går faktiskt enbart genom foton. Utan bilder har vi ingen möjlighet att kunna beskriva, reflektera vad vi har varit med om. En bild beskriver mer än tusen ord och det är verkligen dumt att spara allt i digital form, speciellt om du blir av med mobilen eller om hårddisken kraschar. De flesta företag på nätet erbjuder även gratis fotoredigering, i vissa fall även automatisk bildförbättring.

Ska du skicka efter en egen fotoframkallning så är det viktigt att du väljer ett framkallningslabb som förtjänar att skriva ut dina bilder. Kvalitet är viktigt eftersom du gör en långsiktig investering. Läs gärna andras erfarenheter innan du framkalla dina bilder. Är du osäker så ska du såklart välja det självklara valet – den hederliga fotobutiken på stan.

Tiderna ändras. Mörkrummen har ersatts med skrivare och fotolabb online. 

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.