Logga 5tips

Fördelar med handtorkspapper

2016-06-10 · Denna artikel finns i gruppen Hygienprodukter, Övrigt

Det är ett vanligt antagande att den elektroniska luftblåsande handtorken är mer hygienisk och skonsammare för miljön än simpelt handtorkspapper. Men en omfattande Amerikansk studie har nyligen bevisat motsatsen. Faktum är att handtorkspapper är avsevärt överlägset i alla kategorier och har en mängd oslagbara fördelar. Därför kan det vara klokt att investerar i smarta beröringsfria system för pappershanddukarna hellre än en torkmaskin som drar en massa ström och som sprider bakterier i luften.

Handhygien med handtorkspapper

Vi är alla medvetna om att de flesta av alla infektionssjukdomar sprids via våra händer och det effektivaste skyddet vi har är att tvätta dem ordentligt. Men vilken metod är då bäst? Det räcker inte med att bara tvätta händerna. Att torka huden efteråt är grundläggande för att minska antalet bakterier. Fuktiga händer sprider nämligen upp till tusen gånger fler bakterier än vad torra händer gör, och det största problemet med elektroniska handtorkar är att de tar lång tid på sig för att torka fullständigt, och många torkar bara en kort stund och avslutar innan händerna är helt torra och lämnar därför toaletten med blöta eller fuktiga händer som fortfarande bär på bakterier.

Handtorkspapper däremot, garanterar att händerna blir helt och hållet torra. Dessutom rengör pappret huden från bakterier en extra gång genom friktionen som bildas när du torkar dina händer. Pappershanddukar sprider inte heller några bakterier, det vill säga, när de kastats på sitt rätta ställe – i en papperskorg. En modern handtork däremot sprider bakterier upp till 1,8 meter från utblåset, något som man helst undviker inom vården eller i andra arbetsmiljöer. Det ar uppenbart att användningen av pappershanddukar ar den effektivaste och samtidigt enklaste metoden for att snabbt och ordentligt bli kvitt olika sorters bakterier.

Ekonomi och miljö

Dagens moderna elektroniska handtorkare förbrukar dessutom mer energi än vad det tar att framställa en enkel pappershandduk, och belastar därför miljön något hårdare. Pappershanddukar kräver ingen elektricitet, installation eller underhåll, som handtorken gör. Till skillnad från handtorken kan pappershanddukar främja miljön genom att återanvändas och produceras på nytt till en mängd olika pappersprodukter. De har också utmärkta biodegraderbara egenskaper och anses därför skonsamma mot miljön.

Pappershanddukar har också många andra fördelar annat än vanlig handhygien och de kan användas i både hemmet och på arbetsplatser till en rad olika saker. I takt med att välfärdsamhället växer och efterfrågan på pappersartiklar i alla former ökar finns det nu på marknaden inte bara vanligt traditionellt papper utan alla möjliga sorters variationer såsom pappershanddukar preparerade med rengöringsmedel, kökspapper med en enorm uppsugningsförmåga och pappersnäsdukar som minskar risken för röd näsa och så vidare. Listan på fördelar och användningsområden är lång. Papper som material har en enorm potential och i takt med att utvecklingen framskrider kan vi bara fantisera om vad för sorts nya produkter som väntar oss.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.