Logga 5tips

Folsyra, vad är det bra till?

2016-06-13 · Denna artikel finns i gruppen Kärlek och bröllop

Hallå där!

Håller du på att planera en kommande graviditet? I sådana fall så har jag ett väldigt nyttigt tips till dig. Kosttillskott och vitaminer är väldigt viktigt för dig som ska bli gravid. Det finns såklart många sätt att få i sig nyttiga vitaminer och ett sätt att få i sig dessa nödvändiga vitaminer är genom att ta folsyra.

Folsyra är väldigt viktigt för utvecklingen av ett hälsosamt foster eftersom det kan reducera risken för olika sjukdomar som kan uppstå. Se till att ta folsyra så att du undviker att det här kan hända.

Källor av Folsyra

Hälsoministeriet rekommenderar att kvinnor ska ta ett dagligt intag av 400 mikrogram folsyra när dem försöker att bli gravida och 3 månader in i graviditeten. Men det är också säkert att fortsätta efter dessa 3 månader. Om man inte tar folsyra innan man blir gravid så borde man ta dem så fort som man får reda på graviditeten. Du kan köpa folsyra tabletter på ditt närmaste apotek, men det är ofta billigare att köpa dem på nätet. En tablett innehåller mängden folsyra som du behöver per dag.

Folsyra finns i mat som bladiga grönsaker, brunt ris, bröd och speciella frukostflingor med folsyra. Kolla alltid på näringsinnehållet för att veta vad det är du stoppar i dig. Men det är faktiskt inte farligt att få i sig för mycket folsyra.

Lever är också rikt på folsyra men det är inte säkert att äta medan du försöker att bli gravid. Lever innehåller mycket A vitamin och för mycket A vitamin kan leda till födelsedefekter hos din bebis.

Utöver folsyra så ska man även få i sig järn och kalk. Många studier har också visat att fiskolja kan bidra till en sund utveckling av ett fosters hjärna. Se därför till att få i dig ett dagligt intag av fiskoljekapslar.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.