Logga 5tips

En sträckfilmsmaskin, vad ska det vara bra för?

2016-06-10 · Denna artikel finns i gruppen Emballage

Då det ställs allt högre krav på tillverkningsindustrin så är det förstås så att företag måste se på nya lösningar för att effektivisera produktionen och möta de förväntningar som finns på marknaden. Med en sträckfilmsmaskin så får man effektiv och bra paketering av pallar, och man kan skapa emballage som verkligen skyddar de detaljer och produkter som man skickar.

sträckfilmtillpallar

Sträckfilmsmaskin för mer plats på pallarna

Även om man har god pallekonomi så finns det alltid anledning till att förbättra denna och här kan en sträckfilmsmaskin göra stor skillnad. Det är inte bara det att man med den här typen av förpackningsmaskiner kan jobba mer eller mindre automatiskt. Man får även mer plats på pallarna. Ta en titt på de maskiner som ITO.no erbjuder. Som du kan se på filmerna på sajten så går det snabbt att paketera med moderna maskiner.

Produkter som skyddas på rätt sätt

En pall åker ju inte alltid direkt till slutkonsument. Många gånger så är det så att man lagrar varor på pallarna på lager och det här utgör en fara. Om produkterna som finns på pallarna utsätts för damm och smuts så kanske det blir så att man till sist inte kan sälja vidare till det tänkta priset.
Med en bandningsmaskin eller sträckfilmsmaskin så undviker man den här typen av skador. Pallarna skyddas väl av plasten som även ser till att produkterna står kvar som de ska även under en skakig leverans.

Effektiv produktion med egen maskin

Det fanns en tid då man kunde hävda att det blev billigare att låta en annan part ta hand om paketering. Men numera så kan man få ut så mycket av en enda maskin som med sträckfilm plastar in olika typer av emballage. Det här gör det möjligt att se stora fördelar med att sköta den här delen av arbetsprocessen själv.
Köper man en ny förpackningsmaskin så bör man även få den hjälp som krävs för att skräddarsy maskinens arbetsprocess. Det ska gå att förpacka lite olika typer av emballage så att man kan få ut mer av maskinen. Ett bra företag som säljer sträckfilmsmaskiner bör ge detta stöd så att man blir verkligt nöjd med paketeringsresultaten.

Begagnat eller nytt?

Det är klart att det finns maskiner som är begagnade och som fungerar precis som de ska. Ibland så kan en begagnad maskin vara det bästa valet men bara om man får ut det som man behöver av den. Om man har lite högre krav och vill kunna jobba snabbt för att spara tid så kan det vara klokare att investera i en ny maskin.
Då man slipper lägga ut paketeringsbiten på andra och se mindre svinn i form av förstörda produkter så kan man ganska snart se att man tjänar på att köpa den här maskinen. Så man kan säga att sträckfilmsmaskinen även är bra för ekonomin trots att den kan kosta en bra slant som ny.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.