Logga 5tips

Bra gallerdurk för kökslokalen

2017-03-23 · Denna artikel finns i gruppen Galler

 

Man kan lägga durk på golvet i kökslokalen och ibland så ligger den enbart vid avlopp som kan ha lite större öppningar och som behöver en säker övergång på golvet. Man kan använda gallerdurk på olika sätt i storköket, men det finns saker som man aldrig kan tumma på och det är till exempel säkerheten så att man fortsatt har ett golv som är säkert och tryggt att röra sig på.

Gallerdurk man inte halkar på

I ett kök så blir det ofta blött på golvet. Man spiller mat och måste med jämna mellanrum skrapa undan vatten. Detta kan man göra mot avloppsrännan som finns i golvet och som kan täckas av gallerdurk av metall eller kanske av plast. Här är det viktigt att durken inte är hal och det särskilt om den är lite större så att man kan ta flera steg på den. När man kommer i Foppa-tofflor eller liknande skor så blir det livsfarligt med hala golv. Durken ska ha en räfflad yta så att man får fäste även då man står i en stadig ström av vatten och gammal sallad.

Vatten ska kunna rinna bort

Durken är förstås en riktigt bra sak då man vill att vatten ska kunna rinna bort. Om man vet att det ofta blir mycket blött där man står och arbetar så kan man få ordning på problem med halka helt enkelt genom att placera durk på golvet så att vattnet kan rinna undan. Det här ger en bättre arbetsmiljö men man ska förstås också betänka ergonomi och välja en design på gallerdurk som är bekväm att stå på. Det är ju inte varje form av galler som gör sig bra som golv, en del är mer tänkta om vägg eller staket.

passar utmärkt vid ingången till byggnader

Enkel rengöring

I köket så måste det vara enkelt att hålla rent. Om gallret som man använder alltför snabbt samlar på sig smuts varpå man får översvämningar så kan det bli besvärligt. Man får förstås räkna med att gallret ska göras rent med jämna mellanrum men det här bör vara en enkel process. Mindre gallerdurk kan eventuellt diskas i industridismaskinen vilket kan vara effektivt och bekvämt.

Durk som håller

Det är också viktigt med gallerdurk som kommer att hålla länge. Här är metallen överlägsen plasten men det är klart att även plastdurk kan ha god hållbarhet. Hållbarheten beror inte bara på material utan också på design. Ska durken klara vatten så är det förstås viktigt att den är gjord av ett material som inte kommer att rosta. Det finns bra metaller för detta syfte såväl som plast som är stark och pålitlig.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.