Logga 5tips

Att Köpa bilbarnstol på nätet

2017-08-25 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Fler och fler väljer idag att köpa sin barnstol på nätet. Detta beror mycket på att utbudet oftast är större och priserna bättre jämfört med en fysisk butik.
I online butiker kan man ofta hitta bra kampanjer på olika barnstolar.
www.barnstolen.se har mycket bra tips och information kring barnstolar och ni kan även köpa era barnstolar där.

Vilka olika modeller av barnstolar finns det?

Babyskydd

Ert barns första stol i bilen kommer att vara ett så kallat babyskydd.
Detta skall användas redan när ni åker från BB (om ni nu åker bil dit) tills det att ert barn väger upp till 13 kg och kan sitta själv utan stöd.
Babyskyddet monteras bakåtvänt i fram eller baksätet. Idag är det vanligast att man monterar babyskyddet med ISO-fix eller en basplatta, men även bilens trepunktsbälte går bra att montera babyskyddet med.

Bilbarnstol

När ert barn vuxit ur babyskyddet är det dags att införskaffa sig en bilbarnstol. Bilbarnstolen monteras likt babyskyddet antingen i fram eller baksätet med hjälp av en basplatta, ISO-fix eller bilens trepunktsbälte. Bilbarnstolen används vanligtvis tills ert barn fyllt fyra eller fem år, eller tills det att ert barn väger 25 kg

Bälteskudde och bältesstol

Det rekommenderas att ert barn sitter i barnstol ända upp till 12 års ålder, bälteskudden eller bältesstolen är den barnstol som ert barn kommer sitta i från fyra eller fem års ålder.
En bälteskudde eller bältesstols huvudsakliga funktion är att få bilens trepunktsbälte att sitta där det ska.
Kommer ert barn att färdas i bilen på en plats där det inte finns nackstöd så rekommenderas bältesstolen då den har nackstöd, annars går kudden precis lika bra.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.