Logga 5tips

Att driva en e-handel

2015-10-03 · Denna artikel finns i gruppen Eget företag

Har du någon gång varit nyfiken på att starta din egen webbutik? Detta är absolut någonting som du ska fundera vidare på. Folk handlar i allt större utsträckning på internet, mycket på grund av den smidighet som detta innebär. Numera finns det mesta att få tag på via webben och visst är det enkelt att bara sitta med laptopen eller surfplattan och klicka hem saker?

Varför då inte prova att starta din egen webbutik? Du kan sälja allt mellan himmel och jord. Kanske har du ett specialintresse som du vet lite extra om och som du kan koppla till någon produkt? Det är enklare att sälja produkter som man känner ett personligt engagemang för. Är du fotbollsintresserad är det kanske fotbollströjor som du ska sälja, medan du kanske ska specialisera dig på plektrum om du är gitarrist.

Det har blivit mycket enkelt att driva en egen butik. Om du vill och har kunskapen, kan du förstås snickra ihop en egen sida, men detta kräver att du kan programmering och det gäller att butiken fungerar prickfritt från början, annars får du problem. Det enklaste och säkraste för de flesta är att hyra sin webbutik. Det finns många företag som tillhandahåller detta, där du betalar en månadsavgift för sidan. Avgiften inkluderar support av webbsidan, samt ett visst antal e-postadresser. Här får man tillgång till enkla webbaserade verktyg där man snabbt och enkelt lägger upp sina produkter, bestämmer pris och fraktkostnad, samt lägger in lite snygga bilder. Svårare än så är det inte. Ett exempel på ett sådant företag är Sitoo. dom erbjuder allt från själva webshopen till kassaregister ifall man också vill ha en fysik butik. Men detta är bara ett exempel på lösningar det finns många andra som tex Woocommerce.

Du bör även fundera på hur du ska ta betalt. Det finns många betaltjänster att tillgå. Det mest uppskattade bland kunderna är när de kan betala via faktura, samt att det finns en möjlighet till delbetalning. Det är också bra att kunna erbjuda kortbetalning och direktbetalning via bank. Bra att känna till är att det tas ut avgifter för de flesta betaltjänster, som ofta beräknas i procent av försäljningsvärdet.

Vissa saker vill man gärna handla i en traditionell butik. Men många saker handlas minst lika bra i en webshop.

Vissa saker vill man gärna handla i en traditionell butik. Men många saker handlas minst lika bra i en webshop.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.