Logga 5tips

Är Bank Norwegian lika bra och prisvärt om Norwegian Air Shuttle?

2016-10-22 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

År 2013 kom den norska banken Bank Norwegian till Sverige med visionen att erbjuda privatlån till låga räntor. Som man förstår på namnet hör bolaget ihop med flygbolaget Norwegian Air shuttle. Men en fråga som många ställer sig är om Bank Norwegian är lika bra och prisvärt som flygbolaget Norwegian. Så i den här artikeln tänkte jag gå in på vad som skiljer bolagen åt.

Är räntorna för privatlån lika prisvärda som flygpriserna?

Norwegian Air är välkända för att ha prisvärda flygbiljetter till ändå en helt okej standard. Då kan man fråga sig om räntorna och avgifterna på Bank Norwegians privatlån är lika prisvärda som Norwegians flygpriser. Eftersom det är kutym inom privatlån att sätta räntorna individuellt från person till person beroende på vad man har för förutsättningar är det svårt att ge ett konkret svar på det. Men om man tittar på exempelräntorna hos Bank Norwegian jämfört med andra långivare i Sverige så ligger Bank Norwegian en smula lägre. Men den största fördelen med den norska banken är inte bara att räntorna är låga utan att det är fasta och ganska låga avgifter, samt att det en riktigt smidig ansökningsprocess där man blir godkänd inom bara ett par minuter.

Ett lånespann som täcker allt från ny mobil till kontantinsats

Precis som flygbolaget erbjuder flygresor inrikes såväl som långa flygresor över atlanten erbjuder Bank Norwegian ett unikt och brett lånespnn. Genom samma typ av lån, kan låna allt från 5 000 kronor till 500 000 kronor vilket möjliggör att du kan låna till allt från en ny mobil till en kontantinsats till din lägenhet. Har du även flera andra lån sedan tidigare kan du samla ihop alla dina lån hos Bank Norwegian istället för att få ner räntan lite. Det blir även smidigare att ha alla lån på ett och samma ställe så man bara har en faktura att betala varje månad istället för flera.

Nackdelar med Bank Norwegian

Det finns för och nackdelar med alla företag och tjänster. Precis som det finns nackdelar med lågprisbolaget Norwegian Air så finns det även nackdelar med Bank Norwegian. Fördelarna är uppenbara, det är låga räntor, låga och fasta avgifter, brett lånespann och en smidig ansökningsprocess. Nackdelarna är att man inte får samma personliga premium-känsla som när man lånar från en storbank. Supporten är inte riktigt lika snabb och professionell som de banker med lite högre räntor. Men oftast är det inte värre än att man får vänta några minuter extra i telefonkön eller att man får svar på sitt mail inom några timmar istället för inom några minuter. Vill du läsa fler för- och nackdelar kan du läsa ett Bank Norwegian omdöme här.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.