Logga 5tips

6 tips vid inköp av vinkelsaxar

2019-08-22 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Med vinkelsaxar så går det att ta sig igenom plåt på ett smidigt sätt. Vinkelsaxen är utformad för att göra det enkelt att beskära i enlighet med de önskemål som finns. Vid inköp av ny eller begagnad vinkelsax så finns det en hel del att tänka på. Här är 6 tips som kan leda till rätt val av industrimaskin.

  • Vinkelsaxar och produktionsekonomi

Moderna vinkelsaxar är utformade för att ge dig en bättre ekonomi för produktionen. De drar mindre energi och kan minska på svinnet med högre precision. Dessutom så är nivån på automationen viktig. Då den är högre så betyder det att det går att tillverka mer snabbare. Det kan påverka kostnaden för varje projekt som körs genom vinkelsaxen.

  • Begagnat men nytt

Ett tips för val av vinkelsax kan vara att försöka hitta en begagnad maskin som inte är så gammal. Då kan priset gå ner samtidigt som funktionen är mycket god. Men det är viktigt att tänka på hur gammal vinkelsaxen är. Om det rör sig om en mycket äldre modell så kan det bli så att den inte ger alla de viktiga fördelar som fås med nyare maskiner.

  • Hållbarhet och miljö

Då vinkelsaxar drar mindre energi så kan de också ses som hållbara. Energisnålt är samma sak som miljövänligt i dagens politiska klimat. Att kunna visa upp en produktion som möter dagens krav på miljövänliga lösningar är inte bara något som kan ge gott samvete. Det kan också ge fler beställningar från kunder som jobbar intensivt med miljötänket i fokus.

  • Fleroperationssaxar

Idag så kan du välja en vinkelsax som även inkluderar stansmaskin. Det här kan vara otroligt effektivt. När det hela sker med servoelektrisk teknik så finns det mycket att vinna på maskinens snabbhet och precision. Produktiviteten blir optimal och det går att få in fler uppdrag på samma tid som annars hade räckt till ett projekt. Laddningen kan vara helt automatisk såväl som sortering. Allt detta kan ingå i samma vinkelsax med flera operationer.

  • Viktigt med mätning

Tänk också på fördelarna med vinkelsaxmaskiner som inkluderar lasermätning. Med lasermätningen så blir det enklare att hålla koll på verktygen som jobbar inuti maskinen. Det går att upptäcka saker som stansbrott direkt. Med en snabb åtgärd så hindras inte produktionen och både tid och pengar kan sparas med den smidiga mätmetoden.

  • Snabb klipprörelse

Se på möjligheter till en snabbare klipprörelse. Det här kan man få med servoelektriska system. Ett drivsystem som snabbar på klipprörelsen får dock inte sänka precisionen. Och så gäller det att det hela utförs med den kraft som behövs för att plåten ska kunna hanteras på rätt sätt. Med motorer som klarar av alla de ton som stanskraften kommer att innebära blir en bidragande orsak till produktivitet som det går att räkna på.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.