Logga 5tips

5 tips på böcker man måste läsa

2015-10-05 · Denna artikel finns i gruppen Näringsliv

Det är inte lätt att hitta rätt litteratur, det kryllar av ordbajseri i de flesta och de flesta är bara upprepningar av varandra. Det mesta du har läst om företagare kan du säkert redan och vill du sticka ut, sälja mer, få personalen att jobba bättre, undvika misstagen så finns det några böcker du måste läsa. Här kommer en lista på de enda 5 böckerna du behöver som företagare:

  1. Omgiven av idioter av Thomas Eriksson. En bok om mänskliga relationer och hur man förstår dom som inte går att förstå sig på. Hur man svetsar ihop ett arbetsteam byggt på personligheter för att nå bästa resultat och når bästa säljresultat genom att spela spelet.
  2. Kraschen av Björn Flintberg. En bok om baksidorna av entreprenörskap och hur man undviker konkursen bäst men även hur man tar sig tillbaka efter en konkurs.
  3. Sälj! av Fredrik Eklund. Konsten att sälja vad som helst till vem som helst.Boken är ett måste för den som vill marknadsföra sig själv eller bli en toppsäljare i ett företag i vilken bransch det än gäller!
  4. Tänk som ett freak, av Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner. En bok om att tänka utanför boxen och hur ekonomi påverkas av sociala mönster. Allt mellan näringsliv och filantropi, mellan sport och politik.
  5. Art of war av Sun Tzu. Ingen företagare med självresekt har inte läst boken. Om strategi i krig och fred som kan appliceras på vilket företag och marknad som helst.

Leffe Delo är marknadsföringskonsult, författare, skrivcoach och lektör. Han skriver en populär blogg på http://leffedelo.com/blogg.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.