Logga 5tips

5 tips för köp av stansmaskiner

2017-03-14 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Inför köpet av en ny stansmaskin så kan man givetvis fundera på hur man ska hitta rätt modell och vilket märke man bör välja. Här är 5 tips för köp av stansmaskiner som kan vara bra att beakta. Om man vänder sig till en erfaren återförsäljare av industrimaskiner så bör man få ett säkert köp, och så ska man tänka på följande…

Vad skall du stansa?

  1. Välj rätt stansmaskin

Det finns olika modeller med olika finesser. Man kan förstås använda en maskin som är kompakt, som har verktygväxlare och som erbjuder snabbhet, men bara om detta verkligen är sådant som kommer att krävas av den produktion som man ska använda maskinen till. Genom att vara tydlig med de krav och behov som man har så finner man rätt maskin.

  1. Nytt eller begagnat

Det här är också en viktig fråga. Idag så kan man köpa nytt såväl som begagnat från företag som har specialiserat sig på stansmaskiner, lasermaskiner, servopressar, gradsaxar, bockautomater och mer. När man kan köpa begagnat och ändå få service och hjälp med installation så kan det vara en stor fördel. Ibland så blir det förstås bäst med nytt men då ska man också få nödvändig service så att maskinen kommer att användas på rätt sätt.

  1. Få hjälp med utbildning

Varje industrimaskin kräver någon form av utbildning, det oavsett om den är ny eller begagnad. Se till att köpet kommer med nödvändig utbildning där man får den kunskap som krävs för att klara av programmering och drift. Det bör komma en person till verkstaden för att demonstrera och för att svara på praktiska frågor på ett sätt som operatörer kan förstå och ta till sig.

  1. Tillbehör

Om man behöver tillbehör till maskiner så är det viktigt att det blir rätt. Hellre än att skaffa dessa från andra källor så kan det vara klokt att i samband med köpet av stansmaskinen se på eventuella tillbehör som passar ihop med den maskin som man har skaffat. Det kan ju finnas tillbehör som man tidigare inte har varit medveten om men som faktiskt skulle kunna påverka produktionen på ett mycket positivt sätt och då är det viktigt att man får information om detta vid köpet.

  1. Service

Hur ser service ut och hur länge kommer man att få den? Kan man kanske betala för support i alla lägen? Det här är frågor som man ska ställa sig. Det kan ju bli så att man i början med nya stansmaskiner behöver få lite mer hjälp både på telefon och rent praktiskt på plats. Om detta ingår i köpet så är det ju kanon, men det kan kanske också vara värt att betala för denna tjänst då man vet att det kan komma att krävas lite extra support då man ska införa ett helt nytt system för stansning.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.