Logga 5tips

5 tips för att tjäna mer på att sälja aktiebolag

2020-11-19 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Då du ska sälja aktiebolag kan god förberedelse göra skillnad vad gäller pengarna du får för det. Om det finns tid att införa vissa ändringar kan du tjäna på detta. Men var ska du börja? Här är 5 tips för att tjäna mer på att sälja bolaget.

  1. Sälja aktiebolag med god planering

Planering är alltid A och O. Därmed inte sagt att du inte kan göra en snabb affär. Det är klart att det här ibland kan vara precis det som gör att du lyckas riktigt väl med att sälja aktiebolag. Men för många är det just en god planering och strategi för exit som gör att det går bättre. Planeringen bör inkludera åtgärder som du vidtar enbart för att få ett bättre försäljningspris.

  1. Förbättra utvalda områden

Det är klart att du kan förbättra företagets verksamhet överlag men det är klokt att se specifikt på utvalda områden där det kan göra större skillnad. Det är viktigt att ta reda på var du gör de största förtjänsterna. Det här är områdena som du bör satsa lite mer på.

Se också över hur prissättningen fungerar. Det kan ju faktiskt vara så att det finns delar av verksamheten där priserna är alltför låga. Motsatt kan det också vara så att för höga priser gör att viss omsättning uteblir.

  1. Öka på tillväxten

Tillväxten är viktig när man värderar ett bolag. Om det går att se att er omsättningstillväxt är attraktiv kan det vara en faktor som påverkar priset positivt. Stabilitet är ett nyckelord. Samtidigt är det förstås viktigt att inse att tillväxt och lönsamhet inte är synonymer.

Då det finns planer om att sälja aktiebolag kan det vara mycket klokt att syna tillväxten. Ta reda på om den ser stabil och frisk ut. Om inte är det viktigt att införa rätt typ av förändringar. Det här är saker som tids nog kan vara väldigt viktiga för bättre lönsamhet vid en bolagsförsäljning.

  1. Se på utgifter

Utöver att försöka få upp omsättningen är det viktigt att se på utgifter. Det finns ofta utgifter som kan plockas bort utan att detta påverkar lönsamheten. Kanske går det att införa förändringar, skapa nya avtal och välja nya material. Det här är ett spännande område som kräver sin uppmärksamhet.

  1. Få professionell hjälp

Du är expert på ditt område men kanske inte lika duktig på att förstå företagsekonomi. Det är smart att ta kontakt med proffs på detta för att få insikt i hur du kan jobba mot ett bättre pris då du ska sälja aktiebolag. Många gånger räcker det med en rådgivning som styr dig i rätt riktning. Med professionell hjälp ser du till att göra insatser som kan leda till stor skillnad i pris när du väl säljer bolaget.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.