Logga 5tips

5 TIPS FÖR ATT FÅ MER UT AV DIN TRÄNING

2017-10-27 · Denna artikel finns i gruppen Hälsa

Känner du att du inte når dina uppsatta mål med träningen? Det kan vara så att du inte tränar på rätt sätt. Här får du 5 tips på hur du kan maximera träningen på bästa sätt och öka din fettförbränning med 50 %!

Planera din träning

Det här är a och o och kanske det viktigaste tipset vi kan ge. Lägg upp ett rimligt schema som du vet att du hinner med. Det är viktigt att du inte går in för hårt i början utan ger din träning en lugn start som du sedan trappar upp successivt. Ett annat bra knep är att dela upp din träning i mindre etapper. Har du möjlighet att träna under olika moment på dagen? Kör på det i så fall. Kroppen fortsätter nämligen att bränna fett EFTER träningspasset så ju mer efter-tid du har desto mer bränner du.

Hitta något du trivs riktigt bra med

Gillar du att svettas rejält under ett ordentligt spinningpass? Eller är crossfit mer din grej? Hitta din favoritträning! Det är viktigt att trivas med träningen. Vet du inte vad du trivs bäst med? Prova på olika typer av träning. Simning, boxning, styrketräning, dans, aerobics, löpning… Listan är lång som tur är!

Träna upp musklerna

Musklerna kräver energi och ju starkare muskler du har desto mer energi behöver din kropp. En stor muskelmassa ökar din dagliga ämnesomsättning så kan du kombinera fettförbränningsträningen med ett kortare styrketräningspass är det kanon!
Investera i din träning
Varje träningspass är en investering för livet. Självklart ska du i första hand välja en träningsform som du tycker är kul och som passar bra in i din övriga vardag, men se också på din motion som en av livets bästa investeringar. Både för din hälsa och livsstil! Satsa därför på ett bra gym med varierande träningsmöjligheter och ordentlig utrustning.
Stressa inte!
Ha tålamod med din träning. Det är lätt att man fokuserar alltför mycket på det där med att gå ner i vikt (eller gå upp i vikt), bygga muskler osv. Det stämmer att ju oftare du tränar desto mer fett bränner du. Men tränar du för hårt kan resultatet faktiskt bli det motsatta. Kroppen får helt enkelt inte möjlighet att återhämta sig. Din kondition blir sämre och din muskelmassa minskar. Det tar tid att uppnå ett mål så använd sunt förnuft när det kommer till träningen!

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.