Logga 5tips

5 anledningar till att sträckfilm till pall är bättre än vanligt plastöverdrag

2017-03-11 · Denna artikel finns i gruppen Plast

Idag så är det mycket vanligt att man slår in en pall med varor som ska transporteras vidare med plastfilm. Den här filmen kallas för sträckfilm och är alls inte samma sak som ett vanligt plastskynke eller presenning. Här är 5 anledningar till att man använder sträckfilmen hellre än vanlig plast då man ska paketera en pall för transport och för förvaring.

  1. Sträckfilm håller ihop varor

En sak som är mycket viktig då man ställer varor på en pall är att de ska stå kvar. När man täcker med en presenning så kan man förvisso få ett skydd mot smuts och vatten men den kommer inte att hålla ihop det som står på pallen så som sträckfilm gör. Filmen som man virar om pallen kommer nämligen att krympa en aning så att den sluter tätt om det som står på pallen. Det blir figursytt helt enkelt!

  1. Med filmen så skyddar man transporten

Skyddet är också en god anledning till att sträckfilmen passar bättre än vanlig plast som man tejpar på eller fäster på annat sätt. Filmen som sluter tätt ser ju också till att man inte har några hål där vatten kan ta sig in. Man får en säkrare pall där man med säkerhet vet att det inte finns några läckor eller öppningar där smuts, vatten, vind och skadedjur kan ta sig in.

Se till att lasten håller sig i rätt skick oavsett väder

  1. Det går att välja olika färg och tryck

Man kan välja olika färg och tryck för att få en pall som ser mer personlig ut. Det går till exempel att välja film som har företagets logga eller att trycka upp specialdesignad plastfilm med ett budskap. Det här kommer väl till pass då man kanske måste varna omgivning om att det står ömtåligt gods på pallen. Med färg så får man inte heller någon insyn och det går inte att kika i springor och hål då dessa inte finns när plasten sluter tätt om emballaget.

  1. Sträckfilmen är ekonomisk

Plastfilm som sluter tätt är ekonomisk på så vis att man bara använder exakt det som man har behov av. Man behöver inte slösa i onödan på plast som inte fyller någon särskild funktion. Det här spar pengar och det särskilt för verksamheter som ofta måste paketera pallar.

  1. Det ser snyggt ut

Vi ska inte glömma bort att en tätt försluten pall faktiskt ser mycket bättre ut än den som har ett skynke som flyger med vind och rörelse. Det är inte så dumt med lastade pallar som ser snygga ut och det särskilt om man har den egna företagslogotypen tryckt på den.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.