Logga 5tips

4 tips för ökat välbefinnande

2016-01-25 · Denna artikel finns i gruppen SPA och friskvård

Här kommer användbara tips för att öka ditt välbefinnande och din hälsa. Genom att ta bättre hand om din kropp ökar du ditt välbefinnande ganska snabbt. Motion och att äta hälsosamt ger dig nästan omedelbar fördelar, hjälper kroppen och sinnet att hantera de flesta eventuella svårigheter, bland annat ångest och depression.

Förutom att tillföra näring till din kropp och delta i fysiska aktiviteter som du tycker om så finns det många andra sätt du kan förbättra ditt välmående och din hälsa.

Enligt flera studier är välfärd och välmående förknippat med balans, förståelse, acceptans och ständig tillväxt. Nedan finner du några effektiva tips och sätt som du kan använda dig av för att att hjälpa dig att må bättre och samtidigt öka ditt välbefinnande.

1. Tänk positivt

Vissa skulle hävda att de flesta av våra fysiska, psykiska och relationsproblem kommer från vår oförmåga att uppleva känslor. Vi förnekar, rationaliserar, sover bort, svettas ut och försöker ofta dölja vår sorg, ilska och rädsla.

Vissa människor spenderar mer energi på att undvika sina känslor än andra gör att känna dem. Så det viktigaste är att ge dig själv tillstånd att känna känslor.

Att skriva om negativa känslor hjälper också. Forskning har visat att människor som skriver om sina känslor är mindre deprimerade och mer positiv om livet än innan de började skriva. Detta kan också hjälpa vi ett viktminskningsprogam då det ofta hjälper att skriva ner mål och matvanor för att lyckas att gå ner i vikt effektivt. Utan att ens veta om det, kanske du fastnar i en ond cirkel av negativa tankar, som tycks spira naturligt. Dessa tankar minskar vårt humör och vi börjar också se dem som sanningar. Lyckligtvis kan vi arbeta igenom dessa tankar och se dem för vad de är: osanna och föränderlig.

2. Ta dagliga risker

Struktur och rutin är viktiga. Men du också kan fastna i gamla hjulspår. Och det betyder att du inte växer och att ta vissa risker kan vara friska och givande.

Utmana dig själv att ta en risk varje dag, oavsett om det är att prata med någon ny, hävda dig själv, lita någon, dansa, påbörja ett tufft träningsmål eller något som driver dig ur din bekvämlighetszon.

3. Ät ett naturligt tillskott

En populär metod för att öka förbränningen och din  ämnesomsättning med kosttillskott är att äta naturligt tillskott av gröna orostade kaffebönor. Ett tillskott kan öka förbränningen och viktminskningen då det är har visat sig att en bra ämnesomsättning och minskad risk för övervikt och hjärt-samt kärlsjukdomar är mycket viktig för att må bra i vardagen.

4. Lev i nuet.

Ditt välmående och hälsa tenderar att bli utmanade när vi komma in i när vi lever i vad som brukade hända eller vad människor” gjorde mot mig ”i stället för att ta ansvar i vad jag gör eller skapa idag. Det är viktigt att att leva i nuet utan att ständigt fokusera på framtiden eller det förflutna.

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.