Logga 5tips

3 skäl att använda proteinpulver

2016-06-05 · Denna artikel finns i gruppen Mat

Äter du inte tillräckligt med kött? Inga problem, med ett proteinpulver kan du få i dig maximalt med näring ändå. Fiber- och vitaminrika grönsaker och frukter kombinerat med goda kolhydrater ger dig de resultat du vill. Proteinpulver av rent vassleprotein hjälper dig att få bättre resultat. Men det är inte den enda anledningen till det bör vara en del av din dagliga rutin. Vi här skrivit ner de bästa 3 hälsofördelarna och skälen till att inkludera proteinpulver i din kost.

Protein är känt för att öka kraften, såväl som att bekämpa effekterna av ett negativt humör, stärka immunsystemet och minska sjukdom.

  1. Förlora fett och bevara muskelmassan

Har du minskat kaloriintag i hopp om att bli av med fett? Om så är fallet kan du kanske vara intresserad av att lära dig att forskare i Minnesota genomfört en 12-veckorsstudie där patientens dagliga kaloriintaget minskades med 500 kalorier. De gav några av deltagarna protein för att jämföra resultaten. De deltagare som intog proteinpulver förlorat en betydligt större mängd kroppsfett (6,1% totalt) och bevarade bättre sina muskler än de som inte tog något tillskott. Om du vill gå ner i vikt men ändå bevara din muskelmassa bör du prova ett rent och kraftfullt proteinpulver från en känd återförsäljare så som Myprotein proteinpulver  som erbjuder produkter med rent protein för träning.

  1. Öka muskelstorlek och styrka

Går du regelbundet på gymmet för att öka din styrka? I en undersökning som undersökte 19 män som utför styrketräning under en 10-veckorsperiod gav man några av dem 14 gram proteinpulver dagligen samtidigt som resten fick 20 gram overksamma placebo piller. De som konsumerade vassleprotein hade större ökningar i fettfri muskelmassa och muskelstyrka. Det viktiga är att följa exemplet av studien och konsumera protein en timme före och efter träningen för att få maximala resultat.

  1. Minska hunger

Hungrig? Protein kan hjälpa dig att minska hunger och undvika att utveckla en oönskad kroppsbyggnad. Australiska forskare undersökte 28 män med fetma konsumerar som fyra olika drycker. De som konsumerade drycken med 50 gram protein hade betydligt större minskade nivåer av ghrelin (ett hormon som berättar för din hjärna du är hungrig) upp till fyra timmar senare. Så istället för att äta ohälsosamma snacks kan du enkelt dricka en proteinshake .copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.